Hirdetés

Friss topikok

  • demke: Nem a sztrájkolókkal emberekkel van a baj, hanem ezzel az egész helyzettel. Én is dolgozom keménye... (2008.12.20. 14:38) VDSZSZ - A gusztustalan szakszervezet
  • Kefe: Na akkor egy pici fejszámolás: ha van 100 (!!!) partnered - az évi 250.000 Ft bevétel. Ebből akkor... (2008.01.30. 11:44) Folyamatban lévő projektek

VDSZSZ - A gusztustalan szakszervezet

2008.02.02. 18:24 domainparker

Tudom, hogy ez a blog nem erről szól, de nem bírom megállni, hogy ne írjak róla. A gusztustalan, utolsó hozzáállásról, amit a MÁV leányvállalatainak dolgozói tanúsítanak sztrájk idején.

Az még hagyján, hogy a sztrájk - melyet nem jelentettek be időben, melynek kapcsán nem egyeztek meg az elégséges szolgáltatásról - miatt rengeteg ember nem tudott dolgozni menni, vagy a rokonait meglátogatni, de hogy a VDSZSZ-nek van pofája kiírni a következőt:

"A Miskolc-Tiszai pályaudvaron a kocsivizsgálók közül mindenki sztrájkolt, a jegyvizsgálókkal, vezető jegyvizsgálókkal, valamint a forgalmi dolgozókkal egyetemben. Szerencsen a kocsivizsgálók jeleskedtek."

És ezt is:

"A Szombathely térségében a sztrájk egész időtartama alatt néhány vonat közlekedett csak, a kocsivizsgálóknak köszönhetően. Kiemelendő a gépészet munkavállalóinak részvétele is a munkabeszüntetésben. Az ország másik végén, Záhonyban a vonatmenesztők és a vezető váltókezelők vállaltak oroszlánrészt a sztrájk sikerében, amit mi sem bizonyít jobban annál, hogy a térségben csak tolatási mozgások voltak."

Mindezt a VDSZSZ.HU oldalon lehet olvasni. Csak az én zsebemben nyílik ki a bicska? Hogy képzeli egy szakszervezet, hogy megakadályozzon abban, hogy a szeretteimet lássam? Hogy lehet ilyen gusztustalan fogalmazást kitenni saját honlapjukra? A MÁV legalább egyetemistákat foglalkoztat, hogy válaszoljanak az utasok panaszbejelentéseire.

De most - kissé örömmel - jelenthetem be, hogy megindul az ellenkampány. Úgy érezzük, mi sem tűrjük tovább, hogy az időnkkel és pénzünkkel szórakozzanak (igen, ha valakinek van egy MÁV bérlete, és egy napot nem tudja használni, akkor mi van?).

Ezért elkezdtük a www.mavsztrajk.info weboldal felépítését. Az oldalon jogi háttér, sztrájknaptár, fórum, szavazás, és egy on-line petíció is helyet kap.

A VDSZSZ nyilatkozatát pedig szeretettel várjuk, addig is a fenti két idézet lebegjen mindenki szeme előtt, aki vonattal akar utazni.

4 komment

Címkék: máv sztrájk gusztustalan pofátlan vdszsz

A bejegyzés trackback címe:

https://professzionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr13322365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yanchi 2008.02.04. 13:10:39

Érdekes lenne pert indítani a sztrájkot levezénylő szakszervezet ellen, követelve az okozott kár megtérítését. Pár tízezer utas segítségével egyből apadna a 7 éve gyűjtögetett tartalék, amire Gaskó úr olyan büszke. Nekem meg tele van a hócipőm azokkal, akik hárman, öten állják el az utakat, teszik lehetetlenné tízezrek, százezrek közlekedését, életét, mert a szervezőknek, felbujtóknak érdekük tönkretenni az országot, hogy felkapaszkodhassanak a romokra, és kitűzhessék a zászlójukat. A közkatonáik meg olyan mérhetetlenül ostobák (rendőr, postás, vasutas, ugye...), hogy nem látnak át a szitán, csak annyi jut el a tudatukig, hogy több pénzt fognak kapni (persze nem fognak, mert a több pénzt valakinek meg is kellene keresni, ahhoz meg dolgozni kellene).

gipszes 2008.02.09. 12:14:25

Nőjjetek már fel! a sztrájk arról szól hogy a szarbanézett emberek megmutatják, hogy ugye nélkülük mégse működnek a dolgok... Én a sztrájk miatt nem tudtam Pestre menni az egyemetre az ügyeimet intézni de nem a sztrájkolókra és nem Gaskóra haragszom. Nagyon látszik rajtunk még a 40 év cocializmus...

roberto baggio 2008.02.18. 12:20:43

Kedves lázadozó olvasó!

Mikor veszitek már észre,hogy miröl is van szó? Ha hülye a rendőr mert megvéd az utcán randalírozó csűrhétől,ha hülye a pstás mert kézbesíti neked a fontos kűldeményedet,ha hülye a vasutas mert a munkájával óvja azt a tyúkszaros életed akkor miért nem választod az ő munkájukat? Csak 1 hétig kellene dolgoznod a-20 fokban és a térdig érő hóban a vágányok között sírva fakadnál.
Gondolkozz mielőtt hülyeségeket beszélsz.
Egy vasutas akinek elege van a lassan minimálbérnek számító éhbérért való munkából.
Kitartás fiúk győzni fogunk!!!

demke 2008.12.20. 14:38:55

Nem a sztrájkolókkal emberekkel van a baj, hanem ezzel az egész helyzettel. Én is dolgozom keményen, a fizetésem annyi amennyi. Nem sztrájkolok, mert örülök, hogy van munkám. Sztrájkoljanak.... de ne akadályoztassanak engem és társaimat az utazásban, hogy hazajuthassak a szeretteimhez. Ez dühít fel leginkább.
Szerencsére van más mód is az utazásra, na nem a zsúfolt buszok, hanem a telekocsi rendszerek. Úgy látszik ez megint divatba jön, nincs más választás. A www.utazzunkegyutt.hu oldalon Mo majd minden városából indul telekocsi. Köszönöm ezúttal is az autósoknak, akik felajánlják a szabad helyeket az autóikban, nagy szükség van most erre!!!
süti beállítások módosítása